За нас от ПП-ДБ не е изненада ветото на президента по

...
За нас от ПП-ДБ не е изненада ветото на президента по
Коментари Харесай

Шефът на правната комисия с коментар за ветото на президента и кога Гешев ще се яви в НС

За нас от ПП-ДБ не е изненада ветото на президента по параграфи 3-10 от Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт (ЗСВ). И от групата на ПП-ДБ изразихме 99% от същите опасения по текстовете. Това съобщи пред БТВ председателят на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Стою Стоев. 

И упрекна ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, че е позволил въобще гласуването. 

Не сме обсъждали с ГЕРБ-СДС изваждането на следствието от прокуратурата, сподели още Стоев и добави: " Нямаме си доверие с ГЕРБ-СДС, ние сме хората, които когато и да е можем да се отдръпнем от ръководството "

" Нямам отговор по кое време Иван Гешев ще се яви в Народното събрание. Той изиска закрито съвещание поради откриване на " сензитивна информация ", само че до момента правна комисия не е имала закрити съвещания, би трябвало да се стимулира добре ", добави шефа на отрасловата комисия в Народно събрание.

Надявахме се, че до сряда следобяд уговорките на основния прокурор ще са завършили и той ще се появи в правна комисия. Телефонът, даден ни от прокуратурата за връзка, беше неверен, показа той.

Комисията за имунитетите ще резервира периода от месец - до 18 юли, приключи Стою Стоев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР